Blogg

Fynda teakstolar

19 nov 2012

Möbler av teak har fått ett otroligt uppsving i popularitet de senaste åren. Efter att i årtionden varit begravda och glömda letar sig stolar, bord och allsköns teakmöbler fram i dagsljuset och hittar nya hem.

För bara några år sedan kunde den som letade efter teakmöbler göra riktiga fynd; så är inte fallet idag. Populariten har medfört att priserna för fina exemplar av begagnade teakmöbler skjutit i höjden. I alla fall i Sverige.

Vill du köpa teakmöbler billigt i dag ska du bege dig över den långa bro som förbinder Sverige med Danmnark. I vårt ölälskande grannland ser man nämligen inte med samma ögon på detta gyllenbruna träslag.

Om du älskar teak, stanna till på en loppis nästa gång du är i Danmark, och gör ett fynd.

Sjuan, en stol, en historia.

9 nov 2012

Inspirerad av Charles och Ray Eames stolar i formpressad plywood skapade det danska formgivningsgeniet Arne Jacobsen, redan 1955, den klassiska och smått mytomspunna Sjuanstolen. Stolen beskådades för första gången publikt på en inrednings och formgivningsmässa i Helsingborg. Idag nästan 60 år senare är det en av de mest populära och kopierade stolarna i världen. 

Sjuanstolen fick ett rejält uppsving 1963 när den legendariske fotografen Lewis Morley fotograferade fotomodellen Christine Keeler sittandes bak-och-fram på stolen. Till historien hör att stolen på bilden är en kopia av Sjuanstolen.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)